FILARMONICA OLTENIA CRAIOVA

0251.412.334


Agentia de bilete - program /
Ticket Agency Program:
Luni - Vineri /
Monday - Friday
10:00 - 18:00


Pret abonament  / 2018
(12 concerte): 240 lei /
Pret abonament redus (elevi, studenti, pensionari) / 2018
(12 concerts): 180 lei

* Preturi bilete: 30 lei
15 lei (elevi, studenti, pensionari);
* Preturi concerte extraordinare: 50 lei
25 lei (elevi, studenti, pensionari);
* Preturi recitaluri, camerale extraordinare și corale : 20 lei
10 lei (elevi, studenti, pensionari);0251.412.334 Secretariat

camerale extraordinare

MARTI, 21 NOIEMBRIE 2017, ORA 19:00

The Baroque Jazz Duo


EMIL BÎZGĂ (trompetă)
MARIUS  PREDA (țambal, OLANDA)

Baroc, World Music, Jazz...


The Baroque Jazz Duo

"The Barock Jazz Duo e un concept unic de spectacol în lumea muzicală romaneasca și o provocare atât pentru publicul însetat de muzica clasică, cât și pentru iubitorii de jazz. Ineditul se manifestă aici prin sinteza unor elemente desprinse din două perioade importante ale istoriei muzicii, care s-au dezvoltat la o distanță de trei secole și prin combinația timbrală nemaiîntâlnită, unde trompeta colaborează cu țambalul ca să conducă ascultătorii printr-o călătorie sonoră, plecând din lumea lui Bach, continuând cu sonoritățile World Music, pentru ca, mai apoi, să rămână într-un univers nou, unde imprevizibilul și irealul îi așteaptă. Aparent incompatibile, cele două elemente cheie în concert, barocul și jazz-ul, au în comun spiritul improvizatoric, primul pentru a demonstra virtuozitatea interpretului, iar cel din urmă pentru a permite o exprimare spontană a paletei de emoții. Orice fuziune reprezintă o provocare pentru artiști, deoarece aceasta presupune asimilarea fiecărui element, practica îndelungată a acestuia și, în procesul de sinteză, linia dintre sublim și kitsch devine foarte subțire. Emil Bîzgă și Marius Preda au acceptat provocarea, ambii având o vastă experiență interpretativă pe scenele autohtone și mai ales pe cele internaționale. Recomandăm acest program unui public dezbrăcat de prejudecăți, cu mintea deschisă spre noi lumi sonore și celor care vor, pentru un timp, să evadeze din realitate și să rămână suspendați, măcar în sala de concert, într-un timp încă neinventat."


2017-11-21 Baroque Jazz Duo-site


Marius Preda, născut în 1977, provine dintr-o familie de muzicieni, unde la vârsta de 4 ani, a primit de la bunica sa prima jucărie mare. Era un țambal. Imediat el s-a îndrăgostit de această jucărie și nu ar fi schimbat-o cu alta pentru nimic în lume. El și-a petrecut multe zile și nopți cântând pe acest instrument.  În 1993, Marius a fost invitat in Olanda, și în '95 începe să studieze vibrafonul la Departamentul Jazz al Conservatorului Regal din Haga. Olanda a fost locul unde și-a absolvit studiile. Cu abilitățile acumulate pe parcursul acestor ani, Marius a reușit să dezvolte un nou mod de interpretare la țambal. Astfel, el a devenit primul interpret la țambal din istoria jazz-ului. De-a lungul anilor, el a cântat alături de: Arturo Sandoval, Mike Stern, Vladimir Cosma, Dennis Chambers, Tom Kennedy, Teymur Pohell, Sanah Kandoura, John Patitucci, Emil Bizgă, Andreas Oberg, Lewis Nesh, Leonid Ptaska, Dave Kikoski, Dider Lockwood, André Rieu, Flairck, Anne Ducros, Philip Catherine, Rosenberg Trio, Nolwen Leroy, Richard Sanderson, Gheorghe Zamfir, Robby Lakatos, Decebal Badilă, Tudi Zaharescu, The Basily's, Tacco Gorter, Robin Koerts, Kiba Dachi și mulți alții.
Este respectat și lăudat  de către alți muzicieni pentru măiestria sa. Arturo Sandoval se exprimă cel mai bine în acest sens: ”Marius este un dar de la Dumnezeu pentru plăcerea noastră”, Sandoval și Cosma au fost implicați în producția Misiunea |ambalului. Cosma afirmă ”Marius este unul dintre cei mai buni muzicieni cu care am lucrat de-a lungul întregii mele cariere muzicale.” Misiunea ţambalul include nume de prim-rang ale jazz-ului precum  Arturo Sandoval, Mike Stern, Dennis Chambers, Tom Kennedy, Teymur Phell, Sanah Kadoura, Taco Gorter, Robin Koerts și Kiba Dachi.


Emil Bîzgă

Trompetistul american de origine română Emil Bîzgă, născut la Iași într-o familie de muzicieni şi-a desăvârşit studiile muzicale la Academia de Muzică din Bucureşti, Malmo University/Suedia (master), Hochschule für Music Hannover/Germania (jazz master), Rutgers University New Jersey/S.U.A. (artist diploma) - unde a studiat îndeaproape cu artişti de renume mondial precum Hakan Hardenberger, Wynton Marsalis sau William Fielder care i-au definitivat stilul și tehnica instrumentală.
Stilul său muzical se caracterizează printr-un amalgam de experienţe diverse alături de orchestre de muzică clasică sau de jazz, o mixtură de sunete contrastante, inedite pentru jazz-ul modern. Bogata experienţă muzicală şi capacitatea de a se dedica muzicii, i-au conferit artistului o amprentă muzicală unică, recunoscută la nivel internaţional.
De-a lungul carierei sale, a urcat pe aceeași scenă cu nume mari precum  Ray Charles, Jimmy Cobb sau Vladimir Cosma, susținând concerte în metropole precum Paris, Bruxelles, Tel Aviv, Moscova, Sankt Petersburg sau New York.


„Emil Bîzgă este unul dintre cei mai originali și dinamici interpreți pe scenele de jazz în ultimii ani. Ca și Miles Davis cu ale sale „Sketches of Spain” (jazz și muzică de sorginte spaniolă), Emil Bîzgă îmbină într-un mod fericit folclorul românesc cu jazz-ul modern. Cred că Emil va deveni un star al jazz-ului, influențând și viitoarele generații de trompetiști”. (Jack Kleininger - „Highlights in Jazz” New York)

 

 


Partener media traditional
Cuvantul Libertatii martie 2013

Parteneri media
   
Radio Romania Muzical 2013 600 x 257      Radio Romania Cultural 600 x 257      Radio Romania Oltenia Craiova logo    TVR Craiova     Tele U Craiova
  Mozaicul 2013      Oltenia3TV      Jurnalul Olteniei-a  Mapamond oltenia-24 jurnal-de-craiova lupa

Parteneri
Muzeul de Arta    RAT Craiova copy    Ramada Plaza Craiova 

Mercur Craiova        floraria-sofia-web
Copyright © 2013. Toate drepturile rezervate.